Show

Show stand-up
comedy&parody

SPITALU'9 comedy

Promo
  • 11 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 19.00


Grupul Vocal
“Rapsozii Argeşului”

Rapsozii

Ansamblul “Argeşul”

Cornelia şi Lupu Rednic

  • 12 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 18.00


Festivalul Internaţional Coral Liviu Borlan PDF Imprimare Email

Corul Orfeu – locul III

la cel mai important festival-concurs de muzică corală din ţară

    

      În perioada 8-11 septembrie, corul Orfeu al Centrului de Cultură şi Arte “George Topîrceanu” a  participat la cel mai important festival-concurs de muzică corală organizat în România, şi anume Festivalul Internaţional Coral Liviu Borlan, desfăşurat la Baia Mare. În cadrul festivalului, artiştii argeşeni au obţinut locul al treilea şi un premiu în valoare de 1000 de euro. În urma concursului, coriştii de la Orfeu au primit foarte multe laude, în special din cauza statutului lor de amator, spre deosebire de corurile concurente, în care se găseau foarte mulţi profesionişti şi absolvenţi ai Conservatorului. De asemenea, dirijorul corului Orfeu, Alexandru Ionescu a fost foarte apreciat, el fiind invitat să conducă spectacolul de încheiere al festivalului internaţional.

 “Corul Orfeu al CCA a participat weekend-ul trecut la cel mai mare concurs de muzică corală din ţară, unde a obţinut premiul 3. Acest premiu a constant şi într-o sumă de bani în valoare de 1000 de euro. Performanţa este cu atât mai mare cu cât competitorii noştri au fost în mare parte profesionişti sau semiprofesionişti, unii dintre ei având chiar Conservatorul absolvit, în timp ce membrii corului nostru sunt amatori în adevăratul sens al cuvântului. A fost foarte apreciat şi dirijorul nostru, Alexandru Ionescu, care a fost cel mai tânăr dirijor din cadrul concursului şi care a fost invitat să dirijeze şi cele 3 coruri în festivitatea de închidere a concursului”, a declarat Cristian Mitrofan, managerul Centrului de Cultură şi Arte”George Topîrceanu”.

Autorul articolului

Alin PATRASCU - Redactor titular editia scrisa. Editor coordonator editia electronica a ziarului PROFIT.

http://www.ziarulprofit.ro/archives/22669


Cristi Mitrofan

O mică rectificare, Alexandru Ionescu, de la ORFEU, a fost remarcat şi rugat să dirijeze simultan toate corurile la sfârşitul festivalului


 
Top