Show

Show stand-up
comedy&parody

SPITALU'9 comedy

Promo
  • 11 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 19.00


Grupul Vocal
“Rapsozii Argeşului”

Rapsozii

Ansamblul “Argeşul”

Cornelia şi Lupu Rednic

  • 12 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 18.00


Expozitie concurs de icoane - "Rugămu-ne Ţie!" PDF Imprimare Email

Consiliul Judeţean Argeş, prin Centrul Judeţean pentru Conservare şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, Muzeul Judeţean şi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului organizează în perioada 6 aprilie - 12 mai 2012, ediţia a XIV-a a expoziţiei - concurs naţional de icoane, intitulată "Rugămu-ne Ţie!".

Lucrările se expun la Galeria de Artă Naivă a Muzeului Judeţean Argeş şi la Centrul de Cultură şi Arte "George Topîrceanu" din municipiul nostru. Manifestarea are ca scop omagierea aşezării primului Scaun mitropolitan din Ţara Românească la Curtea de Argeş. La expoziţia- concurs de icoane participă creatori profesionişti şi amatori, ale căror lucrări sunt executate în notă tradiţională, pe lemn sau pe sticlă. Sunt acceptate doar icoanele caracterizate prin originalitate şi autenticitate, cu respectarea canoanelor şi a erminiei bizantine, iar fiecare expozant poate participa cu trei lucrări.

Toţi participanţii la expoziţie vor primi diplome de participare. Lucrările apreciate ca fiind cele mai valoroase vor primi premii în valoare netă, după cum urmează:

  • Marele Premiu - 1.500 lei;
  • premiul I - 1.200 lei;
  • premiul II - 1.000 lei;
  • premiul III - 800 lei.

Primăriile oraşelor şi municipiilor, instituţiile de cultură, cele de cult şi alţi sponsori vor oferi premii de excelenţă în valoare de câte 500 lei. Lucrările premiate vor rămâne obligatoriu în patrimoniul instituţiilor şi sponsorilor care le-au premiat.

Juriul, care va fi alcătuit din specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai organizatorilor, poate să acorde sau nu premiile sau să le redistribuie, iar jurizarea se va face cu o zi înaintea deschiderii expoziţiei. Festivitatea de premiere va avea loc în ziua de 11 mai, de la ora 11.00 la Centrul de Cultură şi Arte "George Topîrceanu", cu prilejul Festivalului-concurs al filmului cu tematică religioasă "Lumină din lumină", ediţia a XIX-a.

 
Top