Show

Show stand-up
comedy&parody

SPITALU'9 comedy

Promo
  • 11 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 19.00


Grupul Vocal
“Rapsozii Argeşului”

Rapsozii

Ansamblul “Argeşul”

Cornelia şi Lupu Rednic

  • 12 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 18.00


Intalnire Republica Ceha PDF Imprimare Email

“Common Stories of Europe”
Intalnire de proiect 17-20 aprilie 2013 in Republica Ceha

In perioada 17-20 aprilie 2013 a avut loc a doua intalnire internationala  a partenerilor din  proiectul Grundtvig “Common  Stories of Europe”, din cadrul programului de invatare pe tot parcursul vietii, Longlife Learning  Programme finanţat de Comisia Europeană. Întâlnirea de proiect a avut loc în Republica Ceha unde s-a desfasurat festivalul de storytelling “Old Time Stories” in doua castele din Cehia,  in Bohemia de vest.  Participanţi din 6 ţări -Vidzemes kultūras un mākslas biedrība "Haritas,Latvia, Orka Consulting-Lodz,Polonia, Librotondo Soc. Coop ONLUS, Italia, Associação Empresarial de Paços de Ferreira, Portugalia si Centrul de Cultura si Arte “George Topîrceanu” Curtea de Argeş, Romania si  CITRIN - sdružení pro osobní rozvoj, o. s. Cehia – organizatia gazda -au experimantat metoda storytelling pe parcursul celor trei zile ale intalnirii de proiect.

Astfel, pe 17.04. 2013 a avut loc prima intalnire a participantilor unde . dupa o scurta sesiune in care participantii, foarte numerosi s-au cunoscut intre ei,  a urmat un scurt workshop – “Batranii ii invata pe tineri sa povesteasca si sa asculte” bazat pe ilustrarea unor traditii  specifice din tara gazda.

Pe 18.04.2013 s-a plecat de dimineata la primul castel din vestul Bohemiei – Zamec Valec; Aici au avut loc un workshop care a tinut toata ziua si care a avut mai multe taskuri specifice fiecareia din cele patru echipe. Au fost imaginate povesti, s-au spus povestile adevarate ale locurilor incarcate de istorie pentru  o mai buna cunoastere a spiritualitatii poporului ceh. Dupa workshop s-a plecat la cea de a doua locatie. Aici a avut loc o sedinta tehnica a coordonatorilor de proiect.

Pe 19.04. s-a desfasurat un workshop in mai multe etape pentru descoperirea povestii castelului Becov si a raclei  Sf. Mauro, al doilea obiect de valoare nationala  a poporului ceh dupa bijuteriile coroanei. Fiecare echipa s-a pregatit si folosind metoda storytelling a impartasit celorlalte echipe ce au descoperit in aria pe care au cercetat-o. Povestile adevarate ale locului au fost povestite de cei care au descoperit racla in anul 1985- un reprezentant al politiei secrete din Cehoslovacia si un cautator de comori american. Seara a avut loc ceremonia de inchidere a intalnirii de proiect, au fost date diplomele , s-au mai spus povesti adevarate despre locurile vazute si partenerii au inteles mai bine parti ale istoriei traite de poporul ceh.

Pe 20 .04. 2013 fiecare echipa a plecat spre tara. 

Galerie imagini:


Mai multe imagini pe pagina noastra de Facebook
 
Top