Show

Show stand-up
comedy&parody

SPITALU'9 comedy

Promo
  • 11 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 19.00


Grupul Vocal
“Rapsozii Argeşului”

Rapsozii

Ansamblul “Argeşul”

Cornelia şi Lupu Rednic

  • 12 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 18.00


Intalnire Curtea de Arges PDF Imprimare Email

Proiect Grundtvig PAR “Common Stories of Europe”
GRU-12-P-LP-144-AG-LV
Intalnire de proiect la Curtea de Arges in perioada 24-28 iulie 2013

În perioada 24-28 iulie 2013  a avut loc a treia  întâlnire a proiectuluiGrundtvig “Common  Stories of Europe”, din cadrul programului  “Life Long Learning ”, finanţat de Comisia Europeană. Întâlnirea de proiect a avut loc în Curtea de Argeş unde , Centrul de CulturĂ şi Arte “George Topîrceanu” şi-a primit partenerii  de proiect  din 5 ţări -Vidzemes kultūras un mākslas biedrība "Haritas,Latvia,  Orka Consulting-Lodz,Polonia,   Librotondo Soc. Coop ONLUS, Italia Associação Empresarial de Paços de Ferreira, Portugalia.

Intâlnirea a fost deosebit de interesantă, bogată în activităţi şi invăţături. Astfel, după  întâlnirea cu oficialităţile oraşului care s-a desfăşurat la Primăria Municipiului Curtea de Argeş şi unde s-au discutat realizările  primului an de proiect,  coordonatorii de proiect din ţările partenere au fost invitaţi la postul de televiziune locală unde au vorbit despre proiect; şi pe această cale populaţia oraşului a fost invitată la Festivalul de Stroryteling  “Once Upon a Time” care s-a desfăşurat in grădina Mănăstirii Curtea de Argeş. Legenda Meşterului  Manole a fost povestită, cântată, dramatizată. In cadrul festivalului, alături de legende au fost narate  şi poveşti ale zilelor noastre pentru ca oaspeţii să ne cunoască mai bine sporind înţelegerea interculturală.

O altă activitate foarte apreciată atât de oaspeţi cât şi de participanţii români implicaţi în proiect a fost  vizita cetăţii Poenari; aici,  li s-a prezentat istoria acestor locuri legate de personalitatea lui Vlad Ţepeş. A doua parte a acestei activităţi deosebit de apreciată de oaspeti a fost prezentarea legendelor , poveştilor care l-au inspirat pe Bram  Stoker in romanul Dracula  urmate de discuţii  pentru a se stabili ce este legendă si ce este adevăr istoric .

Metoda de educaţie non- formala  storytelling s-a folosit într-o activitate “Storytelling Through Colors” în timpul căreia participanţii au pictat poveşti din viata lor folosind acuarele dupa care au explicat desenul celorlalţi, explicaţiile transformându-se în poveşti minunate prin care toţi cei prezenţi au reuşit să se cunoască mai bine.  In sala de conferinţe a Centrului de Cultură si Arte au fost prezentate câteva dintre produsele de proiect. Tot acolo s-a încheiat şi întâlnirea de proiect prin ceremonia de încheiere când au fost date diplomele de participare.

Galerie imagini:


Mai multe imagini in galeria de Facebook: [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ]
 
Top