Show

Show stand-up
comedy&parody

SPITALU'9 comedy

Promo
  • 11 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 19.00


Grupul Vocal
“Rapsozii Argeşului”

Rapsozii

Ansamblul “Argeşul”

Cornelia şi Lupu Rednic

  • 12 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 18.00


Centrul de Cultură şi Arte "George Topîrceanu " PDF Imprimare Email

Centrul de Cultură şi Arte “George Topîrceanu”   fosta Casă de Cultură „George Topîrceanu”, instituţie reprezentativă pentru cultura argeşeana este situată pe  cea mai importantă artera a municipiului Curtea de Argeş - bulevardul Basarabilor, la ale cărui extremitaţi sunt situate doua capodopere ale arhitecturii româneşti medievale şi anume: Biserica Sfântul Nicolae Domnesc - ctitoria lui Basarab I şi celebra  Mânăstirea  Argeşului – ctitoria lui Neagoe Basarab.

Construită la mijlocul secolului trecut  in stilul arhitectural local,aceasta  beneficiază de o modernă  sala de spectacole multifunctională dotată cu 400 de locuri, echipament de proiectie cinematografică, instalatii de sonorizare de 2.200W şi de lumini de 4.600W. Centrul de Cultură si Arte “George Topirceanu” din Municipiul Curtea de Arges este dotat cu o modernă instalatie proprie de incalzire pe gaz, instalatii de aer condiţionat, sistem de iluminat modern şi sisteme de antiefracţie si prevenire a incendiilor.

Se organizează spectacole de teatru,balet şi estradă; de muzică corală, populară, clasică, uşoară şi instrumentală; difuzare de filme artistice şi documentare.

Instituţia mai deţine: o sală numită generic "Sala ORFEU", cu o capacitate de 50 de locuri, folosită pentru şedinţe, seminarii, colocvii si cenaclul literar; doua holuri utilizate pentru expoziţiile de fotografie , pictură si sculptură , o  sală a cenaclului de arte ARTIS, şi una pentru cursurile de pian, orgă, canto şi chitară.

„Sala de pian” este situată la parterul instituţiei  în partea din dreapta. Aici foarte mulţi copii şi tineri invaţă să cânte  la  pian , orgă,  acordeon, chitară şi vocal sub indrumarea reputaţilor profesori de la Şcoala Populară de Artă din Piteşti. Munca lor a fost recompensată prin diplome şi premii la concursurile şi festivalurile locale si judetene.

In sala Cenaclului de Arte „Artis” pe lângă întalnirile curente ale membrilor acestuia, se predau lecţii de pictură, grafică şi sculptură sub indrumarea prof. Traian Duţă.

 
Top