Categorii
Evenimente

Eveniment aniversar Andrei Romanică

O onoare şi un noroc pentru noi, argeşenii, să avem un spectacol folcloric cu ardeleni adevăraţi care au venit cu drag, la evenimentul aniversar dedicat lui Andrei ROMANICĂ.

Atmosfera de pe scena Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeş, de sâmbătă, va fi greu de uitat curând. Cântecul, voia bună şi jocul popular au ţinut publicul argeşean timp de patru ore şi jumătate în sala de spectacol.

Sper din toată inima ca Andrei să nu uite vreodată acest spectacol aniversar pe care l-am organizat cu sufletul.

Aş vrea să mulţumesc respectuos artiştilor ce au bătut cale lungă să-i fie alături la ceas aniversar, în inima Argeşului, în oraşul regal Curtea de Argeş.

Totodată, mulţumesc spectatorilor. Nu pot decât să mă înclin în faţa unui public atât de cald şi generos. Sunt profund impresionată de faptul că a stat până la ultima secundă, ba mai mult, s-a ridicat în picioare, în semn de respect, pe finalul spectacolului.

Mulţumim Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeş pentru sprijinul maxim acordat în realizarea evenimentului intitulat „LA MULȚI ANI, ANDREI ROMANICĂ!”

Felicitări, Iuliu Andrei Romanică, pentru cei 20 de ani de cântec!

La mulţi, mulţi ani frumoşi şi sănătoşi pe minunatul tărâm al cântecului popular născut în „vâltoarea” satului românesc!!!

Invitați speciali: Elisabeta TURCU, Maria LOGA, Dorina OPREA, Maria BUTILĂ, Maria LIA BOLOGA, Marioara PRECUP, Ion DRĂGAN, Livia HARPA, Mitică TAVĂ, Maria NEAG, Graţian BĂDESCU, Letiţia BLAGA, Mădălina MUREŞAN, Crinu SPĂTARU, Cosmin MOCEAN, Costel POPA, Elisabeta GUZU, Mădălina LUPU, Nicolae RUSAN, Nelu MAIOR, Adriana MAIOR , George CĂLIN şi Ansamblul „ARGEŞUL”.

Categorii
Evenimente

Ziua culturii naţionale

O zi aleasă prin legământ, o zi plină de dor pentru “Luceafărul” poeziei noastre, voievodul cuvintelor, poetul intrat în eternitate, Mihai Eminescu, de la a cărui naştere se împlinesc astăzi 173 de ani.

Omagiind măreţul eveniment, la bustul poetului, amplasat în parcul Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, a avut loc o slujbă de pomenire după care elevi ai Şcolii Gimnaziale „Mircea cel Bătrân” şi ai Liceului „Ferdinand I”, însoţiţi de cadre didactice, au depus flori în semn de recunoştinţă.

Au fost prezenţi alături de ei şi membrii Filialei Judeţene „Posada” a ANCMRR (preşedinte col. Rtr. Laurenţiu Domnişoru), precum şi domnul academician Gheorghe Păun, alături de sculptorul Radu Adrian, autorul bustului oferit ca donaţie către municipalitate.

Apoi, sala de spectacole a CCA a fost gazda unei manifestări artistice emoţionante în care tinerii talentaţi din cele două înstituţii şcolare, coordonaţi de prof. Ionela Lupaşcu şi Andra Michai, au adus în scenă poezii şi cântece din lirica eminesciană ori creaţii proprii de recunoştinţă dedicate memoriei marelui poet.

Amintindu-ne de Eminescu ne amintim de noi înşine, descoperindu-ne permanent limba, tradiţiile şi obiceiurile. Prin geniul lui, creaţia sa va rămâne veşnic o realitate a trecutului, a prezentului şi a viitorului nostru.

Categorii
Evenimente

Spectacol aniversar Andrei Romanică

Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, începând cu ora 18:00, vă invităm la un spectacol aniversar, organizat la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeş.

Evenimentul este dedicat interpretului Andrei Romanică la sărbătorirea celor 20 de ani pe drumul cântecului popular.

Artişti renumiţi din folclorul românesc vor urca pe scena din Curtea de Argeş: Elisabeta TURCU, Maria LOGA, Dorina OPREA, Maria BUTILĂ, Ion DRĂGAN, Mărioara PRECUP, Maria Lia BOLOGA, Graţian BĂDESCU, Mitică TAVĂ, Maria Mădălina LUPU.

Afișul evenimentului

Vă aşteptăm cu drag! Eveniment organizat de realizatoarea Ioana Anton (Argeș TV).

Categorii
Evenimente

A venit vremea colindelor

Ca în fiecare an, Corul Orfeu vă aşteaptă la tradiţionalul concert de Crăciun, alături de prietenii săi. Anul acesta, avem onoarea să găzduim nume mari ale scenei: soprana Marta Sandu, Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea şi Grupul psaltic TRONOS al Patriarhiei Române.

Afișul evenimentului – 17 Decembrie 2022

Împreună cu noi vor fi şi prietenii noştri din judeţul Argeş: Corul „Ars Nova”, Corul „D.G. Kiriac”, Corul „Pr. Ion Ionescu” din Topoloveni, Corul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, Corul Protoieriei Curtea de Argeş şi Corul Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab”.

Afișul evenimentului – 18 Decembrie 2022

Concertul va avea loc pe parcursul a două zile : sâmbătă, 17 decembrie şi duminică, 18 decembrie, de la ora 18:00.

Intrarea este liberă! Vă aşteptăm să ne bucurăm împreună de magia muzicii şi a Crăciunului!

Categorii
Evenimente

Daruri și Tradiții

În pragul sărbătorilor de iarnă, Fundatia Hand-Rom organizează vineri, 9 decembrie 2022, ora 17:00, la Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” spectacolul caritabil „Daruri și Tradiții”.

De-a lungul timpului fundația a organizat diverse spectacole și ateliere, „Daruri și Traditii” rămâne cel mai vechi și mai așteptat eveniment „marca” Hand-Rom, acesta fiind la a XVI-a ediție.

Afișul evenimentului

Evenimentul din acest an va fi unul special, reunind pe aceeași scenă magie, teatru și muzică. Astfel, copiii, dar și părinții, sunt invitați la spectacol și prin aceasta pot contribui la bucuria și strălucirea din ochii altor copii mai puțin norocoși.

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de la Fundația Hand-Rom sau instituțiile colaboratoare.

Preț bilet: 20 lei

Nr. de telefon: 0745536197 / 0724847127

Categorii
Evenimente

Balul Bobocilor de la Liceul tehnologic „Constantin Dobrescu”

Pe 24 noiembrie 2022 găzduim Balul Bobocilor de la Liceul tehnologic „Constantin Dobrescu”. Organizatorii au pregătit momente speciale și aduc în fața publicului un invitat surpriză: KAIRA.

Afișul evenimentului

Joi, 24 noiembrie 2022, ora 15:00. Preț bilet: 20 de lei.

Categorii
Evenimente

De 1 decembrie, simţim şi cântăm româneşte

Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” organizează un spectacol de cântece patriotice cu interpreţi cunoscuţi la nivel naţional.

Afișul evenimentului

Vor cânta pentru dumneavoastră Nicolae TURCU, Daniela CERNEA, Graţian BĂDESCU, Angelica STĂNESCU, Haiducii Vlădicii, sau Victoria MEIŢESCU, plus alte multe nume mari ale scenei muzicii populare.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Vă așteptăm! 1 Decembrie 2022, ora 16:00, în sala mare a Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeş.

Categorii
Evenimente

Filmul „Capra cu trei iezi”, difuzat cu sala plină

Filmul „Capra cu trei iezi” s-a difuzat duminică seara cu sala plină. La final, regizorul Victor Canache şi producătorul Luana Georgiţă au răspuns întrebărilor publicului, într-o sesiune Q&A care a durat peste o oră, şi au făcut fotografii cu cei prezenţi.

Afișul filmului
Categorii
Evenimente

Proiecție de film: „Capra cu trei iezi”

Vă așteptăm duminică, 6 noiembrie 2022, de la ora 18:00 să vizionați filmul artistic „Capra cu trei iezi”. Prețul unui bilet: 20 de lei.

Afișul filmului

Citită de cele mai multe ori în cheia unui basm pentru copii, „Capra cu trei iezi” este însă o poveste cu profunzimi psihologice care i-a trezit interesul regizorului Victor Canache:

Nimeni nu a mai ecranizat Capra cu Trei Iezi până acum, deși toți știm povestea. Aș vrea ca, după ce văd filmul, spectatorii să o recitească. S-ar putea să fie surprinși. Filmul nu este o poveste pentru copii, ci un thriller plin de suspans. Tot ce veți vedea pe ecran se regăsește însă și în basmul lui Creangă, dar e foarte important cum alegi să-l citești. Am avut norocul ca doi actori atât de mari – Maia Morgenstern și Marius Bodochi – să mi se alăture în această aventură și să dea viață unor personaje iconice.

Victor Canache

Vă așteptăm cu drag! Biletele se pot achiziționa de la sediul Centrului de Cultură și Arte „George Topârceanu”.

Categorii
Evenimente

Concert Byron

Încheiem toamna la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” cu un concert dedicat unui public veşnic tânăr şi educat.

Byron este o formație de muzică rock, formată în anul 2006 în Bucureşti. Dan Byron, colaborator al trupei Agathodaimon și fost membru al trupelor Urma și Kumm, a dorit inițial să pornească un proiect solo, dar acest proiect s-a dezvoltat rapid și a devenit o trupă de sine stătătoare. Genul pe care îl abordează este greu de stabilit. Ar putea fi definit ca art-rock / adult-alternative cu influențe pregnante din alte genuri muzicale ca blues, progressive rock și jazz. Specialiştii în domeniu îl descriu ca fiind intellectual rock.

Afișul evenimentului

Spectacolul este organizat de Asociaţia „Ajut, deci exist”, în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” şi Primăria Municipiului Curtea de Argeş.

Nu uitaţi: 25 noiembrie 2022, de la ora 19:00. Preţ bilet: 50 de lei.