Categorii
Evenimente

Regulamentul Bienalei Naționale de Artă a Orașului Regal Curtea de Argeș, Ediția I, 10 Mai 2023

În anul 2023, Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeș organizează, în parteneriat cu Asociaţia Localităţilor şi Zonelor Istorice şi de Artă din România – ALZIAR, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Primăria municipiului Curtea de Argeş, prima ediţie a BIENALEI NAȚIONALE DE ARTĂ A ORAȘULUI REGAL CURTEA DE ARGEȘ. Această ediţie a Bienalei îşi propune:

  • îmbogăţirea colecţiei de artă a Centrului de Cultură și Arte „George Topîrceanu” cu lucrări de pictură;
  • mijlocirea relaţiilor Centrului de Cultură și Arte „George Topîrceanu” cu artiştii din întreaga ţară;
  • revitalizarea şi menţinerea contactului Centrului de Cultură și Arte „George Topîrceanu” cu tendinţele şi orientările creaţiei plastice contemporane;
  • oferirea unui mediu de apropiere, cunoaştere şi competitivitate între artiştii plastici din România şi Republica Moldova.

Tema concursului este REGALITATEA. Participarea este gratuită.

Afișul evenimentului
Condiţii de participare

Concursul este deschis membrilor Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Republica Moldova, care pot participa cu cel mult două lucrări:

  • PICTURĂ – lucrări, cu dimensiunea maximă de 100 x 100 cm, încadrate şi cu sistem de prindere;

Lucrările, executate în perioada 2020 – 2023, vor fi însoţite de formularul de participare la bienală, CV cu fotografia artistului, copie după legitimația de membru al UAP, fotografiile color ale lucrărilor, adresa, număr de telefon şi/sau email. Acestea vor fi expediate, corespunzător ambalate, până la 20.03.2023,data poştei / curierului, la una din adresele:

Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu”, Bulevardul Basarabilor, nr. 59, cod poştal 115300, mun. Curtea de Argeș, judeţul Argeș – pentru coletele expediate prin intermediul Poștei Române și pentru coletele expediate prin intermediul firmelor de curierat rapid.

Fiecare artist va completa formularul citeţ, cu majuscule, pentru ca datele să fie utilizate la redactarea catalogului.

NOTĂ: Având în vedere prevederile Regulamentului European privind protecţia datelor personale, intrat în vigoare la 25 mai 2018, Centrul de Cultură și Arte ”George Topîrceanu” vă solicită acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, pe durata raporturilor de colaborare.

Prin semnarea formularului, fiecare artist acceptă necondiţionat regulamentul Bienalei Naționale de Artă a Orașului Regal Curtea de Argeș și își dă acordul privind prelucrarea datelor personale.

Relații suplimentare la secretariatul instituţiei: telefon 0753050139, sau e-mail: contact@culturaarges.ro.

Persoane de contact: Gheorghe Olteanu – 0744837868, curator: Carmen Ștefănescu – 0743555099, președinte ALZIAR, coorganizator

Rugăm să popularizaţi această manifestare în rândul colegilor dumneavoastră.

Desfăşurarea concursului

Juriul, alcătuit din membri ai U.A.P. şi ai Centrului de Cultură și Arte ”George Topîrceanu”, se va întruni pentru dezbatere şi avizare a lucrărilor participante la expoziţie şi va stabili operele premiate, în perioada 15 – 30 mai 2023.

Se vor acorda premii:

PICTURĂ

Premiul I – 2.500 lei

Premiul II – 2.000 lei

Premiul III – 1.500 lei

Menţiune 1 – 1.000 lei

Mențiune 2 – 1.000 lei

Mențiune 3 – 1.000 lei

Premiul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului – 1.000

ATENŢIE!

În situaţia neacordării unor premii, Juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui sumele respective prin atribuirea mai multor menţiuni. Cuantumul premiilor anunţate constituie suma netă.

Dispoziții finale

Valoarea premiilor se constituie în preţ de achiziţie a lucrării / lucrărilor premiate, care vor deveni proprietatea Centrului de Cultură și Arte ”George Topîrceanu”.

Expoziţia va fi deschisă publicului până la 31.06.2023, cu posibilitatea prelungirii perioadei de expunere până la sfârșitul lunii iulie 2023.

Vernisajul şi festivitatea de înmânare a premiilor vor avea loc la Centrul de Cultură și Arte ”George Topîrceanu”, Bulevardul Basarabilor 59, Curtea de Argeș, moment pentru care premianţii și participanții vor fi informaţi din timp.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a expune, reproduce şi publica lucrările participante la expoziţie în scopuri promoţionale.

Se va realiza un catalog care va fi trimis fiecărui artist participant la expoziţie în format tipărit.

Organizatorul își asumă responsabilitatea de a ambala și expediat lucrările către participanți pe cheltuială proprie, la finalul expoziției.

Expedierea lucrărilor se va face în cel mult 30 zile de la închiderea expoziției prin curier rapid, cheltuielile de expediere (returnare) fiind suportate de organizatori.

Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru deteriorarea sau pierderea lucrărilor în timpul transportului şi își rezervă dreptul de a nu primi coletele ambalate necorespunzător, urmând ca acestea să fie refuzate la primire, atât în cazul curierului, cât și al Poștei Române.

Nerespectarea condiţiilor regulamentului duce la eliminarea artistului din concurs.

Manager, Silviu Gherman

Descarcă Formularul de participare de AICI!