Categorii
Evenimente

Ziua culturii naţionale

O zi aleasă prin legământ, o zi plină de dor pentru “Luceafărul” poeziei noastre, voievodul cuvintelor, poetul intrat în eternitate, Mihai Eminescu, de la a cărui naştere se împlinesc astăzi 173 de ani.

Omagiind măreţul eveniment, la bustul poetului, amplasat în parcul Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, a avut loc o slujbă de pomenire după care elevi ai Şcolii Gimnaziale „Mircea cel Bătrân” şi ai Liceului „Ferdinand I”, însoţiţi de cadre didactice, au depus flori în semn de recunoştinţă.

Au fost prezenţi alături de ei şi membrii Filialei Judeţene „Posada” a ANCMRR (preşedinte col. Rtr. Laurenţiu Domnişoru), precum şi domnul academician Gheorghe Păun, alături de sculptorul Radu Adrian, autorul bustului oferit ca donaţie către municipalitate.

Apoi, sala de spectacole a CCA a fost gazda unei manifestări artistice emoţionante în care tinerii talentaţi din cele două înstituţii şcolare, coordonaţi de prof. Ionela Lupaşcu şi Andra Michai, au adus în scenă poezii şi cântece din lirica eminesciană ori creaţii proprii de recunoştinţă dedicate memoriei marelui poet.

Amintindu-ne de Eminescu ne amintim de noi înşine, descoperindu-ne permanent limba, tradiţiile şi obiceiurile. Prin geniul lui, creaţia sa va rămâne veşnic o realitate a trecutului, a prezentului şi a viitorului nostru.